SIMONA DUMITRIU ȘI RAMONA DIMA

tranzit.ro/ iasi
13 noiembrie 2016

BAHLUI ARCADIA & OTHER STORIES // & ALTE POVESTIRI
Simona & Ramona
Autoare: Simona Dumitriu, Ramona Dima
Publicat de: tranzit.ro/ Iași, 2016
Design și layout: Andrei Timofte
Traducere în engleză: Sorana Lupu (paginile 27-50)
ISBN: 978-606-93856-8-5

© 2016 Simona Dumitriu | Ramona Dima | tranzit.ro/ Iași

Duminică, 13 noiembrie, vă invităm să participați la lansarea publicației BAHLUI ARCADIA & OTHER STORIES în prezența autoarelor: Simona Dumitriu și Ramona Dima.

În iulie 2015, Simona și Ramona au realizat unul dintre cele mai puternice proiecte în spațiul public pe care le-am găzduit. Bahlui Arcadia a fost compus dintr-un performanceîn aer liber la confluența râurilor Bahlui și Nicolina din Iași și un video realizat împreună și instalat în spațiul tranzit.ro/ Iași, pe strada Lăpușneanu. Timp de 4 ore, publicul ar fi putut urma un protocol al întâlnirii, vizitând mai întâi spațiul expozițional, după care să pornească prin oraș spre locul în care Simona mergea pe un stepper în tot acest timp, ascultând radio Trinitas. Această publicație a început să existe și să se compună tot atunci. Duminică o vom putea în sfârșit răsfoi împreună.

Ramona & Simona îi mulțumesc pentru colaborare Ilenei/ aka The Sky Collector, fără de care multe nu s-ar fi putut face.

Simona Dumitriu lucrează, pe plan artistic sau pedagogic/curatorial la intersecția între interesul pentru memorie, arhivă și limbaj, preferând practicile colaborative. Face parte din colectivul de artiști care a coordonat, între 2010-2015, spațiul Platforma din București. (platformaspace)

Cu un background de studii literare, Ramona Dima este la începutul unui doctorat despre cultura Queer în România, fiind interesată de reflectarea acesteia în media și produsele culturale locale începând din anii 90, dar și de urmele care pot fi regăsite, în special în literatura românească, odată cu prima parte a secolului XX.

Din 2014, Simona și Ramona lucrează împreună, folosind cuvintele altora, istoriile și cuvintele proprii, relația lor, pentru a realiza proiecte care combină activismul queer cu practici bazate pe text și performance. (poetrybody)
Acest eveniment va fi transmis live în cadrul proiectului de lungă durată – tranzit.ro/ Iași: Spațiul public. aLIVE desfășurat în perioada 2016-2018 și realizat cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Iași prin programul pentru acordarea de finanțări nerambursabile în anul 2016 din bugetul Primăriei Municipiului Iași.