[vc_empty_space]

MINNA HENRIKSSON ȘI SEZGIN BOYNIK: NAȚIONALISM ȘI ARTĂ CONTEMPORANĂ
MICROREZIDENȚĂ, PREZENTARE PUBLICĂ SI SEMINAR
1 AUGUST 2017, ORA 19:00
2 AUGUST 2017, ORA 10:00 - 16:00

O discuție întinsă pe două zile cu Sezgin Boynik și Minna Henriksson: o prezentare și o sesiune de dezbatere a unor texte importante despre naționalism.

1 august 2017: ora 19:00 (tbc)

Prezentarea din prima zi începe cu descrierea contextului și conținutului antologiei noastre: Contemporary Art and Nationalism – Critical Reader / Naționalism și Artă Contemporană (publicat în 2007) care este un răspuns la o serie de expoziții despre arta din Balcani în importante instituții de artă europene. De aici vom trece către lucrări mai recente despre naționalism și artă.

Sezgin Boynik își va prezenta opiniile legate de rolul instituțiilor de artă în reproducerea unor ideologii naționaliste obiective și va adresa întrebări cu privire la contradicțiile dintre subiectivitățile artistice și aceste medieri instituționale. Minna Henriksson va prezenta lucrările sale artistice ce au ca subiect reproducerea naționalismului și fascismului în Finlanda. Ea se va concentra pe trei proiecte, unul care are ca subiect simbolul svasticii în Finlanda, altul ce are ca subiect istoria științelor rasiale în țările nordice și un al treilea despre rolul industriașilor hârtiei în sprijinirea mișcărilor de extremă dreaptă.

2 august, 2017: 10:00-16:00 (tbc)

În cea de-a doua zi vom discuta împreună două texte ce abstractizează discuția despre ideologiile naționaliste.

Textele propuse sunt:

Etienne Balibar: “THE NATION FORM: HISTORY AND IDEOLOGY”

Rastko Mocnik: “SUBJECT SUPPOSED TO BELIEVE AND NATION AS A ZERO INSTITUTION”