Elena Bonta (Chirila) (n. 1999) este o artistă vizuală originară de la Chișinău, unde a studiat grafica la Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”. Începutul practicii sale artistice s-a bazat pe colaborarea cu Asociația Tinerilor Artiști Oberliht în proiecte culturale în și despre spațiul public, precum Edu-Art, Fațade Publice, Zilele Spațiului Public, Apartamentul Deschis. Temele care îi domină interesul sunt feminismul, crizele lumii contemporane, schimbarea climatică, provocările tinerilor într-o lume capitalistă, arhitectura modernist-socialistă în Europa de Est. Acum este studentă la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, România, din dorința de a însuși animația ca metodă de exprimare în proiectele artistice viitoare.

David Bonta (n. 1997) este un artist născut în Chișinău, Moldova. Acolo a studiat pictura la Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” și Istoria și Teoria Artelor Plastice la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Activitatea sa artistică este puternic marcată de lucrul în cadrul Asociației Tinerilor Artiști Oberliht, de unde pornește interesul său pentru arta contemporană, spațiul public și cultura ca bun comun. Creația sa, la intersecția dintre metodele tradiționale, cele digitale și cercetare, este inspirată de teme interdisciplinare precum interacțiunea oamenilor cu orașul post-socialist, conservarea patrimoniului arhitectural, activismul civic și arta politică. În prezent studiază grafica la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași.

Elena BONTA and David BONTA

artisti în rezidență în Iași în cadrul proiectului Periferie. Istorie. Artă contemporană
2020-2021

Elena Bonta și David Bonta sunt invitați la Iași să inițieze o cercetare în arhiva de proiecte realizate începând cu anul 2012, până în prezent.